FB PAGE

Ruža Vjetrova

mne | eng | rus

Montenegro tour

Montenegro tour

Ne propustite da upoznate najznačajnije gradove u istoriji i kulturi Crne Gore i njegove brojne kulturno-istorijske spomenike: Cetinjski manastir, iz kojeg su vjekovima ovom malom zemljom upravljale crnogorske vladike, dvorac Kralja Nikole I, koji je sa svojim kćerima zadužio 4 evropska dvora, Vladin dom, umjetnički muzej sa ogromnom kolekcijom umjetničkih slika i istorijskih znamenja, brojne ambasade i muzeje...

Posjetite Njeguše, najpoznatije crnogorsko selo. Njeguši su mjesto porijekla crnogorske dinastije Petrovića, a danas mjesto gdje nastaje čuveni gastronomski specijalitet njeguški pršut, sušeni i dimljeni svinjski but.

Zaustavite se na dva najljepša vidikovca u Crnoj Gori: na Brajicima, sa pogledom na Budvu, Bečiće i Sveti Stefan i na Njeguškim serpentinama, odakle se otkriva cijela Boka Kotorska.

Poslednji dragulj ovog izleta neka bude dio svjetske, kulturne i prirodne baštine - grad Kotor. Tokom boravka u gradu, može se vidjeti katedrala Svetog Tripuna iz 12.vijeka, Pomorski muzej, brojne palate, pjace i pjacete i osjetiti atmosferu ovog jedinstvenog srednjovjekovnog grada.

©Ruža Vjetrova 2011 | Dobra Voda, Veliki pijesak, poštanski fah 25, 85000 Bar, Crna Gora
Telefon: +382 30 306 000 Fax: +382 30 306 013 E-mail: rezervacija@ruzavjetrova.me