Kako vam Hotel Resort Ruža Vjetrova svojom pozicijom i ponudom može pomoći u ojačavanju imuniteta

Iako odlazak na odmor podrazumijeva opuštanje i bijeg od svakodnevnih briga, ukoliko izaberemo pravo mjesto, možemo bezbrižno uživati znajući da činimo dobro za svoje tijelo i um. 


Smješten na predivnoj obali Jadranskog mora, hotel Rizort Ruža Vjetrova nudi upravo tu mogućnost, pa odmor možete provesti na jedinstvenom mjestu koje spaja različite klime vjetrova, ali i zdravu okolinu sa mogućnostima rekreacije. Lokacija rta gdje se nalazi, predstavlja prostor gdje se ukrštaju vjetrovi, što ga čini pravom vazdušnom banjom koja je izuzetno blagotvorna po respiratorne organe zbog visoke koncetracije jona i kiseonika, kao i odsustva bilo kakvih aerozagađivača. Pored toga, polovinu ovog  izolovanog poluostrva čini park šuma koja će kamenim stazama voditi kroz netaknutu prirodu i opustiti čistim vazduhom.

Brojna istraživanja pokazala su da boravak u zdravoj klimi može povoljno uticati na naš imunitet, upravo zbog čistog morskog i planinskog vazduha prepunog kiseonikom koji pozitivno utiče na naše raspoloženje i jača imunološki sistem. Uz ovo, uticaj sunca, nutritivno kvalitetne hrane i fizičke aktivnosti značajno utiče na naš organizam. Osim što osnažuje imuni sistem, fizička aktivnost pomaže našem tijelu i umu na mnogo načina. Vježba oslobađa hemikalije u vašem mozgu, poput serotonina i endorfina, koji su odlični za poboljšanje raspoloženja, a dovodi i do povećanja energije i boljeg sna.

Dr. Senad Begić smatra se da je plivanje jedna od najbezbjednijih sportskih i rekreativnih aktivnosti, a glavni razlog tome je antiseptičko dejstvo minerala tj. oligoelemenata rastvorenih u morskoj vodi. 

U sklopu hotelskog kompleksa gostima su na raspolaganju sopstvena privatna plaža Hotel Resorta Ruža Vjetrova i dva otvorena bazena sa kristalno čistom morskom vodom koji se prečišćavaju uz pomoć hlora. Bilo da želite istražiti okolni krajolik na biciklu, uživati u dugim šetnjama uz more, ili se jednostavno opustiti uz knjigu pored bazena, ovo mjesto će vam omogućiti da se osjećate bolje nego ikad prije. Takođe, možete izabrati da se rekreirate uz odbojku na pijesku, tenis, košarku, trčanje, jogu ili plivanje. 

Pored toga što vam Resort Ruža Vjetrova obezbjeđuje ugodan godišnji odmor na Jadranu, predstavlja idealno mjesto za sve koji žele poboljšati svoje zdravlje i vitalnost, te uživati u prekrasnom okruženju Jadranskog mora i planina. 

Prepustite se blagodetima ljekovitih vjetrova koji će vas preporoditi i uvijek mirisati na mjesto nezaboravnih uspomena!